Novetats
14 setembre 2021
EL PROPER DIJOUS ÉS SETZE...

I ja sabeu que tenim una cita davant del Jutjat de Falset. La repressió continua, i encara sembla que augmenti quan s'acosta l'anomenada "Taula de Monòleg" ...

Més de tres mil persones estan amenaçades o directament represaliades, sense comptar els exiliats que no poden tornar malgrat poder-se moure lliurement per tot Europa.

Algú ens vol fer creure que s'ha passat pàgina, però no és així, ja sabem que l'Estat Espanyol és venjatiu.

Per molts, res no ha canviat. I per nosaltres tampoc. Per això ens trobarem, com cada mes, davant del Jutjat de Falset a les vuit del vespre per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Us esperem!

Baner_Silenci_2109

2 d'agost de 2021
ARTICLE ANC DEL MES D'AGOST

L'Assemblea Nacional Catalana publica articles d'opinió en format periòdic. Aquest mes d'agost us en oferim un signat pel vicepresident de l'ANC, David Fernàndez.

L'article se centra en la necessitat del moviment independentista de tornar als carrers i empènyer partits i institucions a fer efectiva la independència. Una lectura breu i en positiu, adequada als dies que vivim.

Podeu llegir-lo o imprimir-lo des d'aquest enllaç. Us animem també a fer-ho arribar a altres persones i mitjans.

Bona lectura!

Banner_11S_1-O

12 de juny 2021
CAIXA DE SOLIDARITAT AMB ELS REPRESALIATS

Un altre cop la (in)justícia espanyola castiga als processats pel referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre, Aquest cop, un organisme que s'autanomena "Tribunal de Cuentas" ha demanat al voltant de 5 milions d'euros a persones que van ajudar a fer possible el referèndum de l'1-O. En cas de no fer-ho, s'embargaran tots els seus béns.

Les multes van adreçades a unes 40 persones que es van limitar a complir el seu deure i criminalitza un cop més l'exercici de drets fonamentals. Posar les urnes no hauria de ser mai cap delicte.

Per això, fem una crida a col·laborar a la Caixa de Solidaritat i escampar el missatge entre els vostres coneguts. Podeu fer les vostres aportacions a través del web caixadesolidaritat.cat o bé al número de compte bancari:

     ES31 3025 0001 1814 3361 599622 d'abril 2020
L'ASSEMBLEA TAMPOC S'ATURA

En època de confinament, moltes activitats s'han anul·lat o s'han deixat per més endavant. Pot semblar —des del nostre aïllament forçat— que l'ANC ha suspès les seves activitats. No ha estat pas així: encara que no es vegi des de fora, tant els serveis centrals de l'ANC com les seves territorials (en aquest cas Priorat per la Independència) han continuat les seves activitats.

Això sí, utilitzant eines telemàtiques com les vídeoconferències, de manera semblant a com ho fan altres entitats i empreses. El Secretariat Nacional fa les seves reunions setmanals, com també fem les de la Regió IV (a la que pertanyem). Al Priorat, el nostre Secretariat Territorial també ha fet les seves reunions per aquests mitjans amb un èxit notable.

Per tant, no cal que patiu: l'ANC continua treballant com el primer dia i amb més ganes que mai. Aviat ens tornarem a veure les cares i no començarem pas de zero.

    Salut i República!

Teleconferencia


9 Març 2021
JA US HEU INSCRIT AL CONSELL PER LA REPÚBLICA?

El Consell neix de la legitimitat sorgida del mandat de l'1 d'octubre i impulsarà estratègies per a fer-lo efectiu. En conseqüència, actuarà en àmbits com la internacionalització, el procés constituent, la generació de noves fórmules de mobilització democràtica, la recerca i el desenvolupament d'eines socials i polítiques innovadores o la difusió de la cultura i la realitat social catalanes.

Per fer-ho possible, és imprescindible la participació de tothom.

En formen part totes les persones que s'inscriguin voluntàriament i sense límit territorial al registre ciutadà. A través d'aquest registre podrem prendre decisions col·lectivament i compartir informació.

Us podeu registrar ara mateix en aquesta pàgina.

Tanmateix, l'ANC considerem que s'hauria de dir Consell DE la República perquè la República ja ha nascut i ja s'ha declarat.

Amunt Tornar a la pàgina principal.Activitats


12 setembre 2021
QUAN CONVÉ, SEMPRE HI SOM...

Enguany hem tornat a celebrar l'Onze de Setembre amb activitats semblants a les d'altres anys.

Al matí, i com cada any (i ja en fa 9) vam participar en l'acte que el Casal Carrasclet convoca davant del monument del Carrasclet, a Capçanes, per honorar la figura del combatent, símbol de la resistència i lluita que encara ens calen per guanyar la llibertat.

Després, per la tarda, vam anar a la manifestació a Bacelona, per a la qual l'ANC Priorat va organitzar autocars com les altres vegades. Malgrat la pandèmia, la manifestació va ser prou nombrosa, amb centenars de milers de persones que la Via Laietana no podia engolir.

Tothom va poder sentir el clam del poble català, que no dona la lluita per acabada fins que arribi la nostra independència. Com deia una pancarta, ni pactes ni renúncies ens faran desviar del nostre objectiu.

Ofrena_Carrasclet

Via_Laietana

30 d'agost de 2021
PONTS PER LA INDEPENDÈNCIA - 2

El passat cap de setmana molts ciutadans van acabar les vacances i han anat tornant cap a casa.

Tal com vam fer a l'inici del mes, ens hem aplegat als ponts sobre les autopistes i carreteres principals per recordar als automobilistes que continuem la nostra lluita per guanyar la independència.

Al Priorat ens vam tornar a trobar ahir diumenge al pàrquing de l'Euterpe, des d'on ens vam desplaçar fins al pont de la rotonda de Marçà sobre la N-420.

Ponts_Indep-4

Aquesta vegada, també amb la pancarta nova...

17 d'agost 2021
UNA ALTRA FESTA MAJOR... SENSE OBLIDAR ELS REPRESALIATS

Estem al mig d'agost i molts pobles fan, han fet o faran aviat, la seva Festa Major. Mentrestant molts ciutadans continuen veient amenaçada la seva llibertat. Tenim persones exiliades, encausades, multades i embargades per haver defensat la llbertat de tothom.

Per tant, cal que contuinuï la nostra lluita, hem d'aconseguir aturar la represió. Un cop més, ahir dilluns ens hem trobat al davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Silenci_2108

Festa Major a Falset, però hi ha un temps per recordar els represaliats.    Foto: N. Baixeras.

4 d'agost 2021
PARADA AL MERCAT DE FALSET

Com altres anys, enguany hem tornat a obrir la paradeta els dimarts d'agost al Mercat Setmanal de Falset.

Allí s'hi han pogut encarregar les samarretes i adquirir tiquets per als autocars eper a l'Onze de Setembre, a més de rebre informació sobre les properes mobilitzacions.

Qui s'ha fet soci o sòcia de l'ANC a la parada ha rebut ja la samarreta de regal.

A sota podeu veure una foto de la parada.

Parada_Agost21-1

2 d'agost 2021
PONTS PER LA INDEPENDÈNCIA

Com altres anys, el cap de setmana d'inici (o tornada, per alguns) de vacances, ens hem aplegat als ponts sobre les autopistes i carreteres principals per recordar als automobilistes que continuem la nostra lluita per guanyar la independència.

Al Priorat ens vam reunir ahir diumenge primer d'agost al vespre al pont de la rotonda de Marçà sobre la N-420 amb les nostres banderes estelades.

A sota teniu un parell d'instantànies de l'acció.

Ponts_Indep_2108-1

Una bona colla dalt del pont, amb estelades de tota mena. Foto: F. Colom.

Ponts_Indep_2108-2

Això és el que veien els automobilistes des de la carretera N-420. Foto: M. Pellejà.
29 juny 2021
TRAVESSA PER LA LLIBERTAT

El passat dia 22 la Travessa per la Llibertat va passar pel Priorat. Molts de nosaltres vam acompanyar els consellers Jordi Turull i Josep Rull juntament amb la consellera Meritxell Borràs i moltes persones vingudes d'arreu.

El recorregut d'aquell dia va anar des d'Albarca fins a la Cartoixa d'Escaladei, sortint d'Albarca al voltant de les set del matí per arribar a Escaladei a les dues de la tarda.

En trobareu un gràfic animat en aquest vídeo

A Priorat per la Independència vam organitzar un autobús per retornar els participants d'Escaladei a la Morera de Montsant i Albarca on estaven aparcats els cotxes particulars que s'havien utilitzat al matí per incorporar-se a la travessa.

Podeu veure un breu resum en vídeo d'aquesta etapa, i també un altre vídeo més llarg amb els parlaments a EscalaDei, davant mateix del monestir.

Travessa_Escaladei

17 juliol 2021
LA LLUITA CONTINUA...

Ahir divendres 16 no vam reivindicar la llibertat dels presos. Fa dies que són al carrer (en llibertat provisional) i amb la dignitat intacta si no acrescuda. L'estat dels espanyols no ha pogut resistir la pressió i, per evitar mals majors, ha hagut de deixar anar llast.

La pressió i la denúncia de tanta gent durant tant temps ha fet efecte: ha arribat a Europa i al món i Espanya s'ha vist retratada al costat dels estats més retrògrads.

Però la lluita continua. Hem d'aconseguir aturar la represió contra totes les persones encausades, multades, embargades i exiliades per haver defensat la llbertat de tothom.

Per això ens vam aplegat —un cop més— al davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

La repressió no ens atura.    Lluitem i guanyem la independència!

Silenci_2107

Fotografia: Josep Maria Fort.

16 juny 2021
AVUI DIMECRES HA ESTAT DIA 16...

I com sabeu, cada dia setze del mes tenim un compromís (des de fa més de tres anys): ens trobem a les vuit del vespre davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

En aquests dies on l'Estat ens parla d'indults —que no esmenaran les sentències injustes— i de "girar full" ens apareix amb el seu tarannà de sempre: l'actitud superba i venjativa que no s'esmena.

Nosaltres continuem reivindicant la llibertat de les persones injustament empresonades i sense els seus mínims drets des de fa tres anys i vuit mesos.

Cada cop és més clar: Només amb la independència garantirem la llibertat de les persones preses i exiliades. I també la nostra pròpia llibertat.

Silenci_21-06

22 maig 2021
EL DIUMENGE TAMBÉ VAM COMPLIR

Aquest mes de maig el dia 16 va caure en diumenge. Com cada dia 16 del mes (i ja fa més de tres anys que ho anem fent) ens hem trobat davant del Jutjat de Falset per fer el nostre Silenci per la Llibertat.

Com veiem, l'actitud venjativa de l'Estat no s'atura: nosaltres tampoc. Tres anys i set mesos amb persones injustament empresonades i sense els seus mínims drets.

Cal recordar-ho un cop més: Només amb la independència garantirem la llibertat de les persones preses i exiliades. I també la nostra pròpia llibertat.

Silenci_2105

19 d'abril 2021
PER L'ANIVERSARI DE LA REPÚBLICA HEM DEMANAT LLIBERTAT

Hi ha efemèrides plaents, i altres doloroses. El passat 14 d'abril, ha fet 90 anys que el President Macià va proclamar la República Catalana a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Aquesta República, gràcies a la intervenció espanyola, només va durar tres dies.

Però el passat divendres 16 ha fet tres anys i mig que tenim persones injustament empresonades. També desproveïdes dels seus mínims drets (tercer grau) a causa d'una "justícia espanyola" venjative.

Un cop més ens hem trobat davant del Jutjat de Falset a quarts de vuit del vespre.

Recordem-ho un altre cop: Només amb la independència garantirem la llibertat de les persones preses i exiliades i també la nostra pròpia llibertat. Només amb la independència tindrem un estat digne i podrem desfer-nos de la repressió.

Silenci_2104-1


11 d'abril 2021
ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE L'A. T. DEL PRIORAT

La pandèmia continua activa, i això ha obligat —per segon any consecutiu— a endarrerir l'Assemblea Anual Ordinària del Priorat. Però finalment vam poder reunir-nos el divendres 9 d'Abril. L'espaiosa Sala d'Actes del Consell Comarcal, juntament amb les mesures sanitàries de prevenció per la COVID-19 ho van permetre sense risc per als assistents.

Entre els diversos punts de l'ordre del dia (informe d'activitats, estat de comptes, informació sobre les properes campanyes...) hi havia la renovació de càrrecs al Secretariat; (especialment el de secretaria), per tal de cobrir la baixa de l'anterior secretari, l'enyorat Roger Tarradas.

No va ser possible, però s'ha facultat al Secretariat per tal que cerqui en breu una persona adequada per aquesta funció. Dins del mateix punt també es va aprovar la incorporació al Secretariat de Mercè Tost com a Vocal.

Assemblea_2104

17 març 2021
PER DENUNCIAR LA INJUSTÍCIA

Hem tornat a retrobar-nos davant el Jutjat de Falset. En silenci durant 15 minuts hem repassat mentalment totes les injustícies que han de patir compatriotes nostres pel fet de voler un país lliure,

Ens els hem fet presents i ens hem conjurat per continuar la lluita sense defallir.

Mentre duri la repressió, continuarem l'acció cada dia 16.

Pensa si tu també hi pots col·laborar. Thi convidem. Si ho proves, repetiràs.

Silenci_2103-1

A sota hi teniu una panoràmica, més adequada per al format durant la pandèmia...

Silenci_2103-2

Fotografia panoràmica del 16 de març. Crèdits: Núria Baixeras


10 de març 2021
SEMPRE AL COSTAT DELS NOSTRES PRESOS I PRESES POLÍTICS, EXILIATS I EXILIADES

Un cop més, l'Estat venjatiu, després de comprovar que som més del 52%, va revocar el tercer grau a les persones preses polítiques. Això després de les manipulacions per tal que el Parlament Europeu retirés la immunitat als parlamentaris independentistes exiliats.

Atenent a la crida de l'ANC i Òmnium vam tornar a les places per denunciar el franquisme de la "Justícia" i l'Estat espanyol.

Només amb la independència garantirem la llibertat de les persones preses i exiliades. La nostra llibertat. Només amb la independència podrem tenir un estat digne i desfer-nos de tanta repressió.

A Falset, com a altres pobles de tot el país, ens vam concentrar ahir al vespre a la Quartera. Adjunt trobareu el corresponent Manifest de l'ANC.

Quartera_210309
3 de març 2021
GOVERN INDEPENDENTISTA ARA!

El diumenge 28 de febrer hem sortit al carrer per reclamar un govern de concentració independentista!

És l'hora que la societat civil deixi clar quin és el camí que han de seguir les candidatures independentistes, després d'assolir el 52% dels vots independentistes a les eleccions al Parlament.

La concentració va ser al migdia a la plaça Catalunya de Barcelona.

En el mateix sentit, us animem a signar i compartir aquest manifest que reclama un govern independentista per fer realitat el missatge de l'1 d'octubre. Ja en som molts, però n'hem de ser més:

Som_52_BCN
2 de març 2021
CONCENTRACIÓ A LA QUARTERA

No_Silenciar

Contra la repressió! Independència i justícia social ara!

El passat dissabte 27 de febrer el Casal Carrasclet i l'ANC-Priorat vam convocar una concentració amb aquest lema (tenint també en compte les mesures preventives per la pandèmia) a la Plaça de la Quartera de Falset.

Des de l'Assemblea hem reclamat, a més, als partits independentistes un GOVERN PER A FER LA INDEPENDÈNCIA. Que tots assumeixin la seva responsabilitat, TOTS.

Quartera_210227
16 febrer 2021
AQUEST DIMARTS HI HEM TORNAT, COM SEMPRE

Des de fa més de tres anys que cada dia pensem en les persones injustament empresonades i exiliades.

El dia 16 de cada mes, però, ho manifestem públicament amb el nostre Silenci per la Llibertat davant del Jutjat de Falset. Com sempre, hem denunciat la injustícia i demanat la llibertat i l'amnistía.

Aquest dimarts, però, s'hi ha afegit la necessària denúncia per l'empresonament de Pablo Hasél, perpetrat avui mateix. Hem comptat també amb la presència dels companys del Casal Carrasclet, que s'han afegit a la concentració per demanar l'alliberament d'en Pablo Hasél.

En acabar el Silenci, hem llegit aquest manifest.

Tot seguit hem manifestat el nostre record i un fort aplaudiment a la memòria d'en Roger Tarradas.

Silenci_2102-131 de gener 2021
ROGER TARRADAS: UN PUNTAL DE L'ANC-PRIORAT

Malauradament, la tarda del passat dijous, 28 de gener, el nostre company Roger Tarradas ens ha deixat. La seva persona és indestriable de l'ANC-Priorat. En va ser un dels primers promotors, a l'inici del 2012, i va ser escollit el primer coordinador de la nostra Assemblea Territorial. Més endavant, també va formar part del Secretariat Nacional en representació de les nostres comarques.

La malaltia se l'ha endut, però fins a l'últim moment, mentre la salut li ho va permetre, va estar actiu i amb ganes de treballar per la nostra causa, la causa de la independència d'aquest país, que ens ha de permetre construir la República Catalana. Darrerament desenvolupava les funcions de Secretari de l'Assemblea Territorial del Priorat.

Per ell i tants d'altres que no ho han pogut veure i per tots els que vindran, també hem de seguir, com ell mateix, amb la il·lusió que ens mou.

Et trobarem a faltar, Roger. Allà on vagis, que trobis la pau, company.

Tarradas_Forcadell

Roger Tarradas el 2013 a Falset, amb la M. H. Presidenta Carme Forcadell.

Roger_Parada

El company Roger, des del començament sempre a primera línia, donant la cara.

17 de gener 2021
SUMEM SILENCIS PER DENUNCIAR LA INJUSTÍCIA

Amb neu o sense, el nostre silenci es deixa sentir!

En temps de pandèmia i carrers gelats, també hem sumat silencis. A més de les mesures extraordinàries que ens obliguen al confinament municipal (els efectes del qual és deixen sentir més en pobles com els nostres) ara s'ha afegit la generosa nevada, que també ha comportat alguns desgradables incidents. Tot plegat desaconsellava reunir-se per fer el nostre Silenci mensual. Aquest fóra el trentanovè...

Per això vam proposar aquestes accions:
  1. A les 19.00 h, allà on siguem, fem el Silenci individualment o en petits grups.

  2. Gravem 10 segons d'un vídeo de l'acció, sense cap so, amb imatges explicatives del motiu de la denúncia.

  3. Enviem el vídeo per correu electrònic al Jutjat amb el missatge:
    "Senyora jutgessa, us demanem que feu arribar aquest vídeo als màxims representants del poder judicial espanyol".

  4. Compartim els vídeos a les xarxes.
A sota trobareu un petit reportatge de gràfic amb mostres d'algunes activitats fetes el dissabte 16 a les set del vespre. Com sempre, el nostre record amb les persones preses i exiliades. La neu no ha fet callar la denúncia de la repressió, com tampoc ho ha fet la Covid-19.

Silenci_2101-1

4 exemples de petites concentracions a Bellmunt, Capçanes i La Torre de Fontaubella.


Silenci_2101-2

A Falset molts van preferir donar testimoni i denunciar la injustícia des de casa.


Silenci_2101-3

També es va fer així a altres pobles, com Els Guiamets, El Masroig o La Figuera.


Whatsapp_16-600

Finalment es van enviar els vídeos obtinguts al Jutjat de Falset.Avall Anar a la pàgina d'activitats del 2020.